Thursday, September 10, 2009

sEcEbiS bIcArA,,

Assalamualaikum first of all, sy juz start the blog,,thanx to ATIM for this ea?,,
huhu..sy??msti rmai y pelik coz besenye sy gune ak ko,,

tp x taula..

lately,a lot of things happened such as*******[bulan phose,kne sabar kn]
tp at last dpt gak wat blog..


so,
sedikit renungan utk wanita...


"Wanita yang cantik tanpa peribadi yang mulia ,

umpama kaca mata yang bersinar-bersinar, tetapi tidak melihat apa-apa"


Tetapi mereka sangat cangat cantik,


jika memiliki suara-suara yang indah dan berakhlaq yang mulia.

Semuanya itu adalah anugrah dari

Alloh Subhanahu wa Ta’ala yang

memberikan sifat-sifat terindah kepada mereka,

yaitu bidadari-bidadari surga.

Alloh Subhanahu wa Ta’ala

mensifati wanita-wanita penghuni surga

sebagai kawa’ib, jama’ dari ka’ib yang

artinya gadis-gadis remaja.

  • so,,let's change into BIDADARI!



6 comments:

  1. bagus...
    sama2 lah kita muhasabah diri yerk...
    teruskan blog ini,, pasti ada manfaat dari nye..
    hahahah

    ReplyDelete
  2. welcome to blogging world.. gne leklok.. erm,interesting topic ne.. u know what.. jangankan bidadari, skang nak cari yang dara pun payah (bkn jad la.. korg insyaAllah terpelihara).. thats nothing new.. sumer org tau pasal nie.. tengok dalam eiga2 made in malaysia pun da cukup memuntahkan.. aku bukan nak ngate prmpuan, coz i have my mother and sisters.. they also prmpuan kan.. anyway, kalau ko nak tau (or mmg da tau), laki nak kawin takkan cari prmpuan yang perangai cam hantu.. cye la.. nak bahagia spnjang hayat, peliharalah dari skang.. korang kat jad beruntung.. masih dlm suasana islamic..manfaatkan la ek..salam~

    ReplyDelete
  3. erm,ak pn bsyukur ak kt jad,..
    tp bkn seng nk jd bek..
    coz kte pn xphm istilah tu sbnrnye ape..
    ckup setakat solat ke?pkai tudng ke?
    byk faktor kn y wat gurl jd cmni..
    papepn,,ak tetp akn supprt sape2 y nk brubh
    even da xterpelihara..

    ReplyDelete